Premi Hermes a l’Escola de Música 2018

El passat dissabte vaig recollir el Premi Hermes a l’Escola de Música que atorga la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la seua secció de La Safor-Valldigna. Des de fa més de quatre anys dirigisc l’Escola de Música d’Oliva de l’Associació Artístico Musical d’Oliva. En aquests anys hem intentat fer un canvi de rumb en el model d’escola de música a Oliva, on l’oferta musical és molt àmplia i la competències d’extraescolars és abundant. A més, en aquest període hem consolidat les transformacions en el procés d’ensenyament-aprenenatge en Llenguatge Musical (actualment i-Musi). També hem implementat canvis en la gestió i, sobretot, en l’ampliació de l’oferta educativa i en la implantació d’alguns projectes d’innovació els darrers anys.

Aquest premi és un reconeixement a tot el professorat de l’Escola que aquests anys han entés que calia un model diferent molt proper a l’alumnat. També a l’administració, gràcies a Teresa, i sobretot a les juntes directives de l’AAMO. La junta passada, que va acabar el seu mandat en febrer de 2018, va entendre i acceptar els canvis proposat per obrir l’escola i no centrar-la exclusivament en una única línia. La junta actual ha decidit continuar amb aquesta forma d’entendre l’escola com a base de la nostra societat musical. Tenim molts projectes per als propers anys, estigueu atents.

L’Escola de Música compta amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva que ens cedeix un edifici, menut, però que estem adaptant per poder aprofitar-lo al màxim, entre molta altra ajuda imprescindible. Voreu més canvis en els propers mesos. Per tot açò i el suport incondicional a la cultura i l’educació cal agrair-ho, especialment a la delegació de Cultura i Música i a l’alcaldia. Cal agraïr també la bona disposició d’altres centres educatius i associacions per tal de buscar punts en comú i crear sinergies per a millorar l’educació i la cultura d’Oliva: la Colla Sarabanda, Conservatori “Josep Climent” d’Oliva, escoletes infantils “La Taronja”, “El Caragol” i “El Boriol”, IES Gregori Maians, CEIP Desemparats, i molts altres.

En últim lloc, cal agrair la confiança a l’alumnat i a les famílies. Tots els canvis i millores no serien possible sense la bona recepció que han tingut els pares i mares dels l’alumnat més menut. L’oferta educativa de 0 a 99 anys és un dels nostres lemes i volem continuar en aquesta línia de treball.

A mi m’agrada dir que una de les coses que més costa en una escola de música com la nostra és obrir la persiana tots els dies. Som conscients de les nostres deficiències i carències i intentem millorar dia a dia. No és gens fàcil i aquest reconeixement ens ajudarà a perseverar en aquesta línia de treball.

Gràcies a totes i tots.

 

Premsa i Xarxes

Levante-EMV

Facebook

Twitter

 

 


OpenEdition le sugiere que cite este post de la siguiente manera:
Ferran Escrivà Llorca (29 de octubre de 2018). Premi Hermes a l’Escola de Música 2018. FERRAN ESCRIVÀ-LLORCA. Recuperado 18 de julio de 2024 de https://fescriva.hypotheses.org/1061


También te podría gustar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Buscar en OpenEdition Search

Se le redirigirá a OpenEdition Search